Emekliler promosyon için bunlara dikkat edin!

Emekli maaşlarına zam geldi, banka promosyonları da değişti.

Emekli maaşlarına zam geldi, banka promosyonları da değişti. Emeklilerin maaşlarını alacakları bankayı seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu. İşte emekliler için önemli olan banka promosyonu detayları.

Emekli maaşlarına yüzde 49.25 zam

Emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Bu zammın ardından en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye yükseldi. Bu durum emeklilerin banka promosyonlarını da etkiledi. Bankalar emeklileri kendilerine çekmek için promosyon miktarlarını artırdı. Promosyonların üst sınırı 12 bin liradan 15 bin liraya çıktı. Ancak promosyon almak için bazı şartlar da var.

Banka seçiminde ve imzada dikkat

TRT Haber’e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, emeklilerin banka seçiminde ve imzada dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Nayır, şöyle dedi:

"Emekli maaşlarına yapılan zam, promosyonlara yansımadı. Bankalar zam oranını promosyonlara vermedi. Devlet bankaları emeklilere 5 bin lira promosyon veriyor. Özel bankalar ise 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında promosyon veriyor.

10 bin lira promosyon almak için ek 5 bin lira şartı var. Bu şartlar kredi kartı, ek hesap, kredi gibi ürünler. Emekliler 15 bin lira promosyon için bu ürünleri kullanacak. Bu ürünlerin masrafları da var. Bu yüzden emekliler promosyon imzalarken bu detaylara bakmalı."