E-Ticaret Sektöründe Gençler Güçleniyor: ANGEF'in Yeni Projesi"

Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynayan e-ticaret sektörü, genç yetenekler için yeni kapılar açmaya devam ediyor.

ANGEF (Anadolu Gençlik ve Eğitim Fonu), "Gençler İçin E-Ticaret Yolculuğu: İş Fırsatları ve Beceri Geliştirme Projesi" adı altında bir inisiyatif başlatarak gençleri e-ticaret dünyasına adım atmaya ve bu sektörde kariyer yapmaya teşvik ediyor.

1 Ağustos 2023 tarihinde başlayan bu proje, özellikle meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunlarını hedef alıyor. 12 aylık süreç içinde 150 gence sertifikalı e-ticaret teknisyeni olarak istihdam fırsatları sunulacak. Proje, gençlerin mesleki ve sosyal becerilerini geliştirmeyi, e-ticaret alanında staj deneyimi kazandırmayı, iş arama kapasitelerini artırmayı ve sektörde istihdamını artırmayı amaçlıyor.

Eğitim programı, 250 saatlik mesleki eğitimi, 40 saatlik özel bir e-ticaret şirketinde staj eğitimini, pazarlama ve bilgisayar nitelikleri eğitimlerini (sırasıyla 30’ar saat), 5 saatlik benlik saygısı eğitimini, kariyer koçluğunu, birebir mentorluk, mülakat simülasyonları ve CV inceleme seanslarını içeren İş Kulübü aktivitelerini kapsıyor.

Bu geniş çaplı eğitim ve gelişim programının en dikkat çekici yönlerinden biri de İstihdam Komitesi tarafından sağlanacak en az 3 yıl süreli istihdam devamlılığının kontrolü. Bu sayede gençler, eğitim sürecinin ardından iş dünyasına daha güvenli ve hazır bir şekilde adım atacaklar.

ANGEF'in bu projesi, gençlere e-ticaret sektöründe sadece iş bulma fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda sektörde uzun vadeli ve sürdürülebilir bir kariyer inşa etmeleri için gerekli beceri ve deneyimi kazandırarak, Türkiye'nin ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu proje, gençlerin geleceğini şekillendirmede önemli bir adım olarak öne çıkıyor.