Depremzedeler için 300 bin konut yükseliyor

Depremden etkilenen vatandaşlar için inşa edilen kalıcı konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. Deprem bölgesinde toplam 300 bin konutun inşası devam ediyor.

Deprem bölgelerinde konut sorununu çözmek için devlet büyük bir seferberlik başlattı. 11 ilde 930 şantiyede 110 bin kişi çalışıyor. 200 bin konutun yapımı devam ederken, 100 bin yeni konutun temeli atıldı. 50 bin konut ise çelik köy evleri olarak inşa ediliyor. Bir yıl içinde 300 binden fazla konut tamamlanacak.

Deprem konutları sahiplerine teslim ediliyor

6 Şubat depremlerinin ardından 46 gün içinde başlayan deprem konutları projesi hızla ilerliyor. Bir yıl dolmadan 46 bin konut hak sahiplerine dağıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenlerle konutlar sahiplerine teslim edildi. Bir ay sonra 30 bin konut daha teslim edilecek. Böylece 75 bin konut sahibini bulacak.

Yerinde Dönüşüm Projesi’ne yoğun ilgi

Deprem bölgelerindeki vatandaşların evlerini yenilemek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerinde Dönüşüm Projesi’ni başlattı. Bu projeyle vatandaşların evleri yıkılıp yeniden yapılıyor. Proje kapsamında 255 bin kişi başvurdu. Başvuranların evleri depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor.