Deniz Akkaya, Haluk Levent’e hakaretten yargılanacak

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı ve AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent’i sosyal medyada “depremzedelerin parasını çalıyor” ve “nitelikli dolandırıcı” diye suçladığı için mahkemelik oldu.

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı ve AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent’i sosyal medyada “depremzedelerin parasını çalıyor” ve “nitelikli dolandırıcı” diye suçladığı için mahkemelik oldu. 

Levent’in şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede, Akkaya’nın 3,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi.

Asılsız iddialarla suç teşkil eden eylemler

Hazırlanmış olan iddianamede, Haluk Levent’in savcılığa şikayet dilekçesinin verildiği ifade edildi. Dilekçede, Deniz Akkaya’nın sosyal medya hesabından Levent’e yönelik asılsız iddialarda bulunduğu, bu iddiaları yayarken düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı, insanlarda güvensizlik ve telaş yarattığı, yardım faaliyetlerini engellediği, Levent’e “dolandırıcı” diyerek hakaret ve iftira ettiği kaydedildi. Dilekçedeki ifadeler doğrultusunda soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Uzlaşma sağlanamadı, yargılama başlayacak

İddianamede, Deniz Akkaya’nın farklı zamanlarda Haluk Levent hakkında yaptığı paylaşımların sanatçının onur, şeref ve saygınlığını zedelediği, haber içeriklerinin ise Levent’i küçük düşürücü ve yanlış tanıtıcı nitelikte olduğu vurgulandı. Ayrıca dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiği ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı bildirildi.

Haluk Levent’e ciddi iddialar

Deniz Akkaya, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği’ne milyarlarca lira bağış toplandığını söyleyerek, bu paraların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığına dair ciddi iddialar ortaya attı. Ayrıca Haluk Levent’in geçmişte dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığını iddia etti. Akkaya, bu iddiaları halkı bilgilendirmek için dile getirdiğini savundu. 

3,5 yıla kadar hapis cezası istendi

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Deniz Akkaya’nın sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret suçunu zincirleme şekilde işlediği belirtilerek, 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Akkaya’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacağı öğrenildi.