CHP lideri Özel, Hatay adayı Savaş’la bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilmesi tartışma konusu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile buluştu.

CHP’de Hatay’da adaylık krizi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilmesi tartışma konusu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile buluştu. Özel, Savaş’la son anket sonuçlarını değerlendirdiklerini söyledi. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Savaş Toplantıya Katılmadı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeniden aday gösterilmesi konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle, dün Ankara’da gerçekleşen aday tanıtım toplantısına katılmadı.

Savaş, bugün CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşmede, Gökhan Zeybek, Selin Sayek Böle ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de hazır bulundu.

Görüşme sona ererken, partiden bir açıklama gelmedi.

Son Anket Masada

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş ile görüşmesinden önce NOW TV’ye konuk oldu. Özel, Savaş ile Hatay için yapılan son anketi masaya yatırdıklarını belirtti.

Özel, Hatay’da yaşanan durumu yakından takip ettiklerini ifade etti. Özel, Lütfü Savaş’ın dışında bir seçenek bulamadıklarını kaydetti.

Özel, Hatay’da cumartesi gecesi biten son anketin şunu gösterdiğini aktardı: “Bizim Hatay’da Lütfü Bey ile birlikte bir seçenek sunmamız halinde, seçimi kazanacağız. Hatay için bir ittifak gerekiyor. Hatay ittifakı olmazsa, Cumhur İttifakı adayı öne çıkacak. Lütfü Bey ile bu konuyu konuşacağız. Doğru bir Hatay seçeneği sunacağız.” dedi.