Çanakkale'de Ormanlara Giriş Yasağı

Çanakkale Valiliği, artan orman yangını riski nedeniyle 1 Haziran'dan itibaren 15 Eylül'e kadar ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Çanakkale Valiliği, artan orman yangını riski nedeniyle 1 Haziran'dan itibaren 15 Eylül'e kadar ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. Bu karar, Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda alınan ilave tedbirler kapsamında hayata geçirildi.

6831 sayılı Orman Kanunu çerçevesinde alınan bu kararla, Çanakkale'deki tüm ormanlık alanlara görevliler dışında girişler üç ay boyunca yasak olacak. Bu süre zarfında piknik, kamp, yürüyüş gibi aktivitelerin yanı sıra ormanlık alanlarda herhangi bir faaliyette bulunmak da yasak kapsamında olacak.

İlave Tedbirler Alındı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, son günlerde ülke genelinde orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik koşulların beklendiği belirtildi. Bu nedenle, Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda ilave tedbirler alındığı ve bu tedbirler kapsamında ormanlara giriş yasağı getirildiği vurgulandı.

Vatandaşlar Bilgilendirilecek

Valilik, orman yangınları riski konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi için tüm iletişim araçlarının kullanılacağını belirtti. Ayrıca, orman yangınlarında kullanılabilecek dozer, greyder, loder, treyler, itfaiye aracı, arazöz gibi her türlü araç ve gereçlerin hazır bekletileceği ve orman idaresinin talebi üzerine derhal temin edileceği ifade edildi.

Orman Yangınına Sebep Olanlara Yasal İşlem

Orman yangınlarına sebebiyet verenlerin tespiti için gerekli önlemlerin alınacağı ve şüphelilerin tespit edilmesi durumunda kanunda öngörülen yasal işlemlerin uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, bu konuda kaymakamlıklar tarafından köy halkının bilgilendirileceği de vurgulandı.