Aziz Yıldırım ve kızı dolandırıldı mı?

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi, denizcilik şirketlerinde çalışan muhasebecileri tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi, denizcilik şirketlerinde çalışan muhasebecileri tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Muhasebeci Murat E., 763 bin lira parayı sahte imza ve talimatlarla çaldığını kabul etti mi? İşte davada yaşanan son gelişmeler.

Firari sanık mahkemeye çıktı

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Aziz Yıldırım’ın şirketinde 20 yıldır muhasebeci olarak görev yapan Murat E., Temmuz 2022’de ortadan kayboldu. Murat E.'nin, şirketin müşterilerine eksik ödeme yaparak kalan parayı kendine aldığı, ayrıca Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi’nin imzalarını taklit ederek bankalardan sahte talimatlarla 763 bin lira çektiği ortaya çıktı.

“Benim yediğim paralar” mesajı

Murat E., savunmasında, psikolojik sorunları olduğunu ve bu yüzden iş yerinden ayrıldığını ileri sürdü. Şirketteki ödemelerin Aziz Yıldırım ve kızının bilgisi ve onayıyla yapıldığını iddia etti. Kendisine avans olarak verilen paraların da şirket yetkilisi tarafından onaylandığını söyledi.

Murat E., eşine gönderdiği “Ben çok battım, kaçtım. Hepsi benim yediğim paralar” mesajının ise şahsi borçlarıyla ilgili olduğunu savundu. Aziz Yıldırım ve kızının imzalarını taklit etmediğini, iş yerinden habersiz ayrıldığı için suçlandığını öne sürdü.

Uzlaşma olmadı, bilirkişi raporu geldi

Mahkeme, Murat E.'nin eyleminin “güveni kötüye kullanma” suçunu da kapsayabileceğini belirterek dosyayı Uzlaştırma Bürosuna gönderdi. Ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı.

Dosya, şirketin zararının ne kadar olduğu, Murat E.'nin sahte ödeme talimatlarıyla zimmetine para geçirip geçirmediğinin belirlenmesi için bilirkişiye gönderildi.

Bilirkişi raporunda, Murat E.'nin şirketin banka hesabından Aziz Yıldırım’ın hesabına 763 bin 500 lira aktardığı, sonra da bu parayı nakit olarak çektiği belirtildi. Bu paranın 399 bin 500 lirasının şirketin defterlerinde göründüğü, 364 bin lirasının ise görünmediği de raporda yer aldı.

Davada karar verilmesi için önümüzdeki günlerde yeni bir duruşma yapılacak.