Kızıl Ordu Fraksiyonu’ndan Aranan Terörist Türk Mahallesinde Yakayı Ele Verdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun (RAF) aranan üyelerinden biri, 30 yıl sonra polis tarafından yakalandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun (RAF) aranan üyelerinden biri, 30 yıl sonra polis tarafından yakalandı. Daniela Klette adlı terörist, Türklerin yoğunlukta olduğu Kreuzberg semtinde sahte kimlikle saklanıyordu.

Sahte Pasaportla Yaşıyordu

Klette, 1970’te kurulan ve çok sayıda cinayet, bombalama ve soygun eylemi yapan RAF’ın üçüncü nesil militanlarındandı. 1990’larda örgütün dağılmasından sonra ortadan kaybolan Klette, Berlin’de Claudia Ivone adında sahte bir İtalyan pasaportu kullanıyordu. Klette, mahalledeki diğer Türklerle iyi ilişkiler kurmuş, köpeğiyle gezmiş, tatillere çıkmış ve dans kursuna gitmişti.

Parmak İzi İfşa Etti

Klette’nin gerçek kimliği, polisin bir ihbar üzerine yaptığı baskında alınan parmak iziyle ortaya çıktı. Klette’nin evinde iki şarjör ve mermi bulundu. Klette, altı ayrı suçtan aranıyordu. Polis, Klette’nin yerini Kasım 2023’te bir vatandaşın bildirdiğini açıkladı.

Komşuları Şaşkın

Klette’nin Türk komşuları Veli Ergün ve Hülya Durak, Alman basınına konuştu. Ergün ve Durak, Klette’nin çok cana yakın ve iyi bir komşu olduğunu söyledi. Klette’nin terörist olduğunu duyunca çok şaşırdıklarını belirtti.