Antalya’da sel felaketi: 5 ilçede eğitime ara, hastanede sorun

Antalya’da dün akşamdan beri süren sağanak yağmur, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Sel ve taşkınlar nedeniyle 5 ilçede okullar tatil edilirken, bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı.

Antalya’da dün akşamdan beri süren sağanak yağmur, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Sel ve taşkınlar nedeniyle 5 ilçede okullar tatil edilirken, bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı.

Yollarda su birikintisi, alt geçitlerde su baskını

Yağmurun gece boyunca şiddetini artırmasıyla, yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler, yolda ilerlemekte zorlandı. Kent merkezindeki bazı alt geçitler, suyla doldu. Bazı bölgelerde ulaşım aksadı.

Antalya Valiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, şehirde süren olumsuz hava şartları, sel ve taşkın nedeni ile; 5 merkez ilçede (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarında Hıfzıssıhha kararınca 13 Şubat 2024 Salı günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır. İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) 13.02.2024 Salı günü kamu kurumlarında çalışan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Vali Şahin, hastane ve sel bölgesini ziyaret etti

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez ilçesinde yağışın etkisini gösterdiği alanlara gitti. Şahin, Antalya’da gece başlayan yağmurun ve dolunun merkez ilçeleri vurduğunu, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde su baskınları ve taşkınlar olduğunu belirtti.

Şahin, yağıştan zarar gören Kepez Devlet Hastanesi’ne de uğradı. İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen ve hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Hastanede giderlerin geri basması sonucu problemler yaşandığını söyleyen Şahin, “Laboratuvar ve tomografi cihazlarında sorun var. Bunun dışında bir sıkıntı yok. Diğer seçenekler kullanılıyor. Poliklinikler, acil ve yoğun bakım çalışıyor. Laboratuvarın eksikliği için başka hastanelerden yardım alıyoruz. Acilin laboratuvarı da var, onu kullanıyoruz. Sorunları çözeceğiz, hızla normale döneceğiz.” dedi.