Ankara ve İstanbul'da Berberler Pazar Günleri Kapalı Olacak

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi. Bu uygulamaya paralel olarak Ankara ve İstanbul'daki berberler de pazar günleri çalışmama kararı aldı.

Karar Berberleri Sevindirdi

Bakanlık, sektör paydaşlarının taleplerini değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını başlattı. 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren uygulama kapsamında valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı duyurulmuştu.

Bu gelişmenin ardından İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağını açıkladı. Akyüz, kararın berberler için sevindirici olduğunu ve esnafın büyük çoğunluğunun bu uygulamayı desteklediğini belirtti.

Akyüz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Aslında böyle bir uygulama vardı ancak Bakanlığın konuyla ilgili duyarlı davranmasıyla bu durum yasal zemine oturdu. Esnafımıza yaptığımız anket sonucunda berberlerimizin yüzde 93'ü hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi."

Artık Daha Dinç Bir Berber Hizmeti

Söz konusu düzenlemeyle berberlerin artık bir gün dinlenerek daha dinç bir şekilde hizmet verebileceklerini ifade eden Akyüz, şunları söyledi: "Esnafımız eşlerine ve çocuklarına zaman ayıramıyordu, bu nedenle de böyle bir düzenlemenin beklentisi içindelerdi. Valiliğin bu konu hakkında daha önce almış olduğu bir karar vardı. Onlar da bizim talebimiz doğrultusunda pazar günü berberlerin kapatılmasına karar vermişti. Resmi yazı bizlere ulaştığı andan itibaren İstanbul'da berberler pazar günleri artık kapalı olacak."

Bu yeni uygulamanın berber esnafı ve müşteriler için birçok fayda sağlayacağı öngörülüyor. Berberler artık daha dinlenmiş bir şekilde hizmet verebilecek, müşteriler ise daha kaliteli bir berber hizmeti alabilecek.