ADD, Şevki Yılmaz’ı mahkemeye verdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk ve arkadaşlarına hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk ve arkadaşlarına hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. ADD Ankara Şubeleri, Yılmaz’ın Berna Osmanoğlu’nun düğününde söylediği sözler nedeniyle dava açtı.

Atatürk’e hakaret suçtur

ADD Ankara Şubeleri, dün Ankara Sıhhiye Adliyesi önünde toplandı. ADD Ümitköy-Çayyolu Şube Başkanı Özer Özcan, basın açıklaması yaptı. Özcan, şunları söyledi:

“Kurucularımız, son zamanlarda büyük bir saldırı altında. Bazıları, onlara soysuzluk ve lanetleme diyor. Atatürk’ü sadece özel günlerde hatırlayanlar, Cumhuriyetimizi gerici ve saldırganlara teslim etti. Biz, Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk’ü savunacağız. Bu Cumhuriyetin evlatları olarak irademiz tamdır.”

Özcan, eski Refah Partisi milletvekili ve Yeni Akit gazetesi yazarı Şevki Yılmaz’ın, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Berna Osmanoğlu’nun düğününde, “Osmanlı’yı süren soysuzları da lanetle anıyorum” diyerek, Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef aldığını ifade etti.

Ortak suç duyurusu

ADD Ankara Şubeleri, ortak bir suç duyurusu dilekçesi hazırladı. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Bağımsızlık için Milli Mücadele veren kahramanlarımız, açıkça aşağılandı. Kuruluş döneminde düşmanla işbirliği yapanlar, övüldü.”

Dilekçede, yasalara göre Atatürk’ün anısına hakaretin suç olduğu hatırlatıldı.