Otogazda Rahatlama: İndirim Geliyor

Akaryakıt sektöründen gelen bilgilere göre, LPG'nin (otogaz) litre fiyatına yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 8 kuruşluk indirim yapılacak.

Akaryakıt sektöründen gelen bilgilere göre, LPG'nin (otogaz) litre fiyatına yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 8 kuruşluk indirim yapılacak. Bu indirimle birlikte LPG'nin fiyatı İstanbul'da yaklaşık olarak 21,17 TL'ye, Ankara'da 21,2 TL'ye, İzmir'de ise 21,11 TL'ye gerileyecek.

İndirim Tüm İllerde Yapılacak

LPG'de fiyatlar bayiler ve iller arasında belirgin farklılıklar gösterse de, bu indirim tüm illerde hissedilmesi bekleniyor. Uzmanlar, bu indirimin son zamanlardaki fiyat artışlarını bir nebze olsun dengeleyeceğini ve sürücülere bir nebze olsun rahatlama sağlayacağını öngörüyor.

LPG'deki bu indirime karşın, benzin ve motorinde ise şu an için bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Benzin ve motorin fiyatlarının da önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceği merak konusu.

Fiyatlar Neden İndi?

LPG'nin fiyatındaki bu indirim, son zamanlarda dünya çapında yaşanan petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlanıyor. Uluslararası piyasalardaki petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkiliyor.

Bu indirimin ne kadar süreceği ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceği belirsizliğini koruyor. Bu nedenle sürücülerin, LPG dolumlarını planlarken fiyat değişimlerini takip etmeleri ve en uygun fiyatlardan yararlanmaları tavsiye ediliyor.