Kiralarda yüzde 25 sınırı Temmuz’da kalkıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarda yüzde 25 artış limitine dair konuştu. Tunç, Temmuz ayından sonra bu sınırın kalkacağını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarda yüzde 25 artış limitine dair konuştu. Tunç, Temmuz ayından sonra bu sınırın kalkacağını söyledi.

Bakan Tunç, TV 100’de katıldığı bir programda kira fiyatlarındaki yüksekliği ele aldı. Tunç, kiralarda yüzde 25 ile sınırlandırılan artışın 1 yıl daha uzatıldığını hatırlattı. Tunç, “Temmuz itibarıyla bu sınır son bulacak. Kanun koyucu, fahiş artışların önüne geçmek için böyle bir karar aldı” dedi.

Kira davalarında arabuluculuk zorunlu

Bakan Tunç, kira uyuşmazlıklarının çözümü için arabuluculuk sistemini anlattı. Tunç, “Kira davası açmak isteyenler önce arabulucuya gitmek zorunda. Böylece hem zaman hem de masraf tasarrufu sağlanıyor” dedi.

Tunç, arabuluculuk uygulamasının 1 Eylül’den itibaren başladığını belirtti. Tunç, “21 Şubat’a kadar 129 bin 259 kişi arabulucuya başvurdu. Bunların 69 bin 239’u anlaşarak sorunlarını çözdü. Eğer arabuluculuk olmasaydı, bunların hepsi mahkemeye gidecekti” dedi.

Konut üretimi kiraları düşürecek

Bakan Tunç, kira artış sınırlamasının kalkmasının ardından ne olacağına dair de konuştu. Tunç, “Kira sorununun asıl çözümü konut üretimi. Konut arzı arttıkça, kira fiyatları da düşecek. Benim tahminim, normalleşme süreci başlayacak. Maliye Bakanımızın enflasyon hedefleri de bunu gösteriyor. Yüzde 25 kira artışı sınırına ihtiyaç kalmayacak” dedi.