Honda ve GM’den geri çağırma hamlesi

Japon ve Amerikan otomobil devleri, araçlarında tespit ettikleri sorunlar nedeniyle milyonlarca aracı geri çağırmak zorunda kaldı.

Japon ve Amerikan otomobil devleri, araçlarında tespit ettikleri sorunlar nedeniyle milyonlarca aracı geri çağırmak zorunda kaldı.

Honda hava yastığı sorunu

Honda, ABD’de 750 bin 114 aracını, hava yastıklarının düzgün çalışmaması riski taşıdığı gerekçesiyle geri çağırdığını duyurdu. ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Honda’nın aldığı kararın 2020-2022 yılları arasında üretilen Accord, Pilot ve Civic modellerini, 2020-2021 yılları arasında üretilen CR-V ve Passport modellerini kapsadığını açıkladı.

NHTSA, Honda’nın hava yastıklarının montajında kullanılan bazı parçaların yanlış veya eksik olduğunu, bu durumun hava yastıklarının şişmesini engelleyebileceğini veya geciktirebileceğini belirtti. NHTSA, Honda’nın henüz bu sorunla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma raporu almadığını da kaydetti.

Honda, geri çağırılan araçların sahiplerine bildirim yapacağını ve sorunlu parçaların ücretsiz olarak değiştirileceğini bildirdi.

GM bagaj kapağı sorunu

Honda’nın ardından ABD’li otomobil üreticisi General Motors (GM) da bagaj kapağının açılması riski taşıyan 323 bin 232 aracını geri çağırdığını açıkladı. NHTSA, GM’nin aldığı kararın Chevrolet Silverado 2500, 3500, GMC Sierra 2500 ve 3500 modellerini kapsadığını duyurdu.

NHTSA, GM’nin bagaj kapağının elektrikli kilidinin arızalanabileceğini, bu durumun bagaj kapağının beklenmedik bir şekilde açılmasına yol açabileceğini ifade etti. NHTSA, GM’nin de henüz bu sorunla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma raporu almadığını söyledi.

GM, geri çağırılan araçların sahiplerine bildirim yapacağını ve sorunlu kilidin ücretsiz olarak tamir edileceğini belirtti.