Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek'in zırhlı aracı ve bakanlık bürokratlarının aldığı çifte maaşlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek'in zırhlı aracı ve bakanlık bürokratlarının aldığı çifte maaşlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, Sözcü Gazetesi'nin bugün yayımladığı haberde bakan ve bürokratları hedef alan başlığın ciddiyetten uzak ve siyasi kaygılarla kurgulanmış bir yanıltmaca olduğu ifade edildi.

Açıklamada, devletin sadece en üst makamlarının güvenlik gerekçesiyle zırhlı araç kullandığı belirtilerek, tasarruf genelgesinde bakanların makam araçlarının zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulduğu vurgulandı. Bakanlık, bu konuda halkın doğru bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çifte Maaş İddialarına Yanıt

Açıklamada, bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldığına dair iddialara da yanıt verildi. 1960'lardan beri kanunun verdiği yetki ile Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT) atanarak kamu adına yönetim ve denetim yapan bakanlık bürokratlarının, ek sorumlulukları nedeniyle bu görevleri üstlendiği ifade edildi. "Çifte Maaş" olarak adlandırılan durumun aslında "Çifte Sorumluluk, Çifte Görev" kaynaklı olduğu belirtildi.

Bakanlık, bu önemli görev ve sorumluluk karşılığında alınan ücretlere yakında kanunla tavan getirileceğini daha önce kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı. Bu tür sansasyonel haberlerin vatandaşın kafasını karıştırmak amacıyla yapıldığı ve ciddiye alınmaması gerektiği vurgulandı.

Şimşek'ten Sosyal Medya Açıklaması

Mehmet Şimşek, X hesabından bakanlığın açıklamasını paylaşarak, Sözcü Gazetesi’ni memnun etmek için bisiklete binmeyi düşünebileceğini esprili bir dille ifade etti. Şimşek, bilinçli olarak oluşturulmak istenen suni gündeme karşı makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için uyguladıkları programa kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Şimşek, milletin müsterih olmasını isteyerek şu başlıklara değindi:

  • Bütçede disiplini tesis ediyoruz.
  • Cari açığı sürdürülebilir bir seviyeye çektik.
  • Döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardık.
  • Kur korumalı mevduatı başarılı şekilde azaltıyoruz.
  • Enflasyon yakında çok hızlı bir düşüş sürecine girecek.

Şimşek, Türkiye'nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bu potansiyele ulaşmak için ekip ruhu ile aralıksız çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bu süreçte başarıya ulaşacaklarını vurguladı.