Fed’in faiz indirimleri ertelenebilir

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine mart ayında başlamayacağını belirtmesiyle haftayı karışık kapattı.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine mart ayında başlamayacağını belirtmesiyle haftayı karışık kapattı. 

Fed, politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun düşük kalması için daha fazla kanıt gerektiğini söyledi. Powell, faiz indirimlerinin bu yıl uygun olabileceğini ancak marta kadar erken olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Analistler, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu ve resesyon riskinin azaldığını belirtti. Fed’in faiz indirimlerine öngörülenden daha geç başlayabileceğini öne sürdü. Para piyasaları, Fed’in martta faiz indireceğine yüzde 38, mayısta ise yüzde 94 ihtimal veriyor.

Gelecek hafta piyasaları neler bekliyor?

Gelecek hafta piyasaların gündeminde yoğun bir veri akışı var. İşte önemli veriler:

ABD: Pazartesi S&P global hizmet sektörü PMI, çarşamba dış ticaret dengesi, perşembe toptan eşya stokları verileri açıklanacak.

Avrupa: Almanya’da salı fabrika siparişleri, çarşamba sanayi üretimi, cuma TÜFE verileri izlenecek.

Asya: Japonya’da perşembe cari denge verisi takip edilecek.

Türkiye: Pazartesi TÜFE, salı reel efektif döviz kuru, perşembe enflasyon raporu, cuma sanayi üretimi verileri yayımlanacak.