Emeklilerin Bayram İkramiyesi Yükseliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılacağını duyurdu. Işıkhan, NTV’de katıldığı bir programda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Enflasyonun Altında Kalmayacağız’

Bakan Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebinin kendilerine ulaştığını belirterek, “Bu talebi haklı buluyoruz. Enflasyona karşı tüm vatandaşlarımızı ezdirmemek ilkesi emeklilerimiz için de geçerli. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelerek değerlendirme yapacaklarını ve sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını ifade etti.

“Bu adımı atmaya hazırız. Kısa sürede çalışmalara başlayabiliriz” diyen Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinin ne kadar artacağına dair bir rakam vermedi.

‘Emekli Sayısı 16 Milyon 400 Bine Ulaşacak’

Bakan Işıkhan, emeklilerin maaş farklarının da ödendiğini hatırlatarak, “Dün SSK’lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatırdık. Toplamda 13 milyon 660 bin emekliye 15,8 milyar TL fark ödedik” diye konuştu.

Işıkhan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili de bilgi verdi. EYT’den 2 milyon kişinin yararlandığını ve bunların 950 bininin tekrar çalışma hayatına döndüğünü söyledi.

EYT’de sürecin devam ettiğini belirten Işıkhan, “2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 bine ulaşacağını öngörüyoruz. Emeklilerimizin haklarını korumak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.