Ek MTV ve ÖTV zammı yeterli değil

Milyonlarca araç sahibi, ek MTV ve ÖTV zammıyla ciddi bir mali yük altına girdi.

Milyonlarca araç sahibi, ek MTV ve ÖTV zammıyla ciddi bir mali yük altına girdi. 

Hükümet, depremin yarattığı ekonomik hasarı gerekçe göstererek ek MTV kararı aldı. Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasına rağmen iptal edilmedi. Araç sahipleri, her yıl ödedikleri MTV’yi iki kez ödemek zorunda kaldı. Ayrıca akaryakıt fiyatlarına da ÖTV zammı geldi. Motorin, benzin ve LPG fiyatları rekor seviyeye çıktı. Araç sahiplerinin cebi iki kere yandı.

Peşin vergi ve MTV zammı kapıda

Hükümet, enflasyonla mücadele için yeni vergi düzenlemeleri planlıyor. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, araç sahiplerine kötü haber verdi. Oğuz, Türkiye’de 1990’larda uygulanan peşin verginin yeniden gelebileceğini söyledi. Bu vergi, “Kazanmadığınız paranın vergisi” olarak tanımlanıyor. Oğuz, 1600 cc’den büyük araçlara da ağır vergilerin geleceğini belirtti.

Sözcü TV’de konuşan Oğuz, hükümetin 31 Mart yerel seçimlerini beklediğini iddia etti. Oğuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışma yaptığını, ancak hükümetin tepki oylarından korktuğunu ileri sürdü. Oğuz, 1 Nisan 2024’ten itibaren vergi artışlarının başlayacağını ifade etti.

Oğuz, araç sahiplerinin ödediği MTV için de özel bir çalışma olduğunu öne sürdü. Oğuz, hükümetin aynı yıl içinde 4 kere MTV’ye zam yapacağını söyledi. Oğuz, bu vergilerin dolaylı olarak enflasyonu artıracağını vurguladı.