Buffett'tan Rekor Bağış: 5,3 Milyar Dolar!

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, hayırseverlik geleneğini sürdürerek 5,3 milyar dolarlık rekor bir bağışta bulundu.

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, hayırseverlik geleneğini sürdürerek 5,3 milyar dolarlık rekor bir bağışta bulundu. 

Berkshire Hathaway hisselerinden 13 milyon B sınıfı hisseyi Bill & Melinda Gates Vakfı'na ve dört aileye ait hayır kurumuna bağışlayan Buffett, bu hamleyle bugüne kadar yaptığı en büyük bağışı gerçekleştirmiş oldu.

Bağışın Detayları

Buffett'ın bağışı, Bill & Melinda Gates Vakfı'na 9,93 milyon hisse ayrılırken, kalan hisseler ise dört aileye ait hayır kurumlarına dağıtıldı. 93 yaşındaki Buffett, 1965'ten beri yönettiği Berkshire Hathaway'den elde ettiği servetinin yüzde 99'undan fazlasını, çocuklarıyla birlikte dağıtmayı planlıyor.

Buffett'ın bu son bağışı ile aile hayır kurumlarına yaptığı bağışlar da dahil olmak üzere toplam bağış miktarı 57 milyar doları aşmış oldu. Geçmişte toplam 43 milyar dolardan fazla değerde Berkshire hissesi bağışladığı Gates Vakfı'na bu bağışla katkısını da önemli ölçüde artırmış oldu.

Dünyanın En Zengin Sekizinci Kişisi

Forbes dergisine göre, son bağışlardan önce 134,3 milyar dolar değerindeki servetiyle dünyanın en zengin sekizinci kişisi olan Buffett, Berkshire Hathaway hisselerinin yarısından fazlasını 2006'dan bu yana elden çıkarmış olmasına rağmen, hâlen mevcut hisselerin yaklaşık yedide birine sahip.

Buffett'ın Bağışlarının Önemi

Buffett'ın yaptığı bu rekor bağış, hayırseverlik alanında önemli bir örnek teşkil ediyor. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Buffett'ın serveti ile ihtiyacı olanlara yardım etmesi, birçok kişiye ilham kaynağı oluyor.