Benzin ve Motorine İndirim

Uzun süredir beklenen indirim nihayet geliyor! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan son düzenleme ile benzin ve motorine yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim kararı alındı.

Uzun süredir beklenen indirim nihayet geliyor! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan son düzenleme ile benzin ve motorine yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim kararı alındı. Son 1,5 aydır artan akaryakıt fiyatlarına bu indirim ile son verilecek.

İndirim Miktarları ve Yeni Fiyatlar

Yapılan indirim ile benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak 1,35 TL, motorinin litre fiyatı ise 1 TL civarında düşecek. Bu sayede İstanbul'da benzinin litre fiyatı 40.09 TL'ye, Ankara'da 41.06 TL'ye ve İzmir'de 41.31 TL'ye gerileyecek. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 39.44 TL'ye, Ankara'da 40.42 TL'ye ve İzmir'de 40.76 TL'ye düşecek.

Son zamanlarda dünya genelinde ham petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarında da gerilemeye neden oldu. EPDK, bu düşüşü vatandaşlara yansıtmak amacıyla benzin ve motorine indirim kararı aldı.

İndirim Ne Zaman Etki Göstermeye Başlayacak?

İndirimli fiyatlar yarın gece yarısından itibaren tüm benzin istasyonlarında geçerli olacak. Vatandaşlar, yeni fiyatlardan yarın sabah itibaren faydalanabilecekler.