YÖK’ten burslara zam müjdesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrencilerine verdiği burs miktarlarını artırdığını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrencilerine verdiği burs miktarlarını artırdığını duyurdu. YÖK, nisan ayından itibaren geçerli olacak yeni burs tutarlarını açıkladı.

Doktora öğrencilerine 12 bin lira

YÖK, öncelikli alanlarda doktora yapacak öğrencileri desteklemek için 100/2000 YÖK Doktora Bursu adı altında burs veriyor. Bu bursun miktarı, bir işte çalışmayan doktora öğrencileri için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya çıkarıldı. Böylece, doktora öğrencilerine verilen burslar, Türkiye’deki en yüksek burs miktarları arasına girdi.

Lisans öğrencilerine 3 bin lira

YÖK, ayrıca devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere YÖK Lisans Destek Bursu adıyla burs sağlıyor. Bu bursun miktarı da 1875 liradan 3 bin liraya yükseltildi. Aynı şekilde, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.

Burs başvuruları nasıl yapılıyor?

YÖK burslarına başvurmak isteyen öğrenciler, https://yoksis.yok.gov.tr/burslar adresinden online olarak başvuru yapabiliyor. Yeni dönem başvurularının ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil. Ancak geçmiş yıllara bakıldığında, yaz aylarında başvuru sürecinin duyurulması bekleniyor.

YÖK, burslarını artırarak öğrencileri sevindirdi. YÖK bursları, öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için önemli bir fırsat sunuyor.