YÖK, spor bölümlerinin özel yetenek sınavlarını değiştirdi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavlarında yeni bir sistem getirdi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavlarında yeni bir sistem getirdi. Artık adaylar, istedikleri yerde sınava girebilecek. Sınavlar, üniversiteler arasında farklılık göstermeyecek. Aynı sınav, tüm adaylar için geçerli olacak.

YÖK’ten yapılan açıklama

YÖK, özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alan spor bölümlerinin giriş sınavlarında sistem değişikliğine gittiğini duyurdu. Yeni karara göre, spor bilimleri fakültesiyle beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavıyla öğrenci almakta olan programları için Yüksek Öğretim Kurumunca tespit edilen  üniversite ve tarihlerde özel yetenek sınavı yapılacak.

Bu programlara başvuru ve yerleştirme işlemleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yürütülecek. Bahsi geçen programlar için ilgili yükseköğretim kurumuna herhangi bir başvuru da yapılmayacak.

Adaylar için kolaylık

Yeni sistem, özel yetenek gerektiren alanlara girmeye çalışan pek çok üniversite adayı için kolaylık sağlayacak. Daha önce adaylar, ilgili üniversitelerin sınavlarına girmek için sık sık şehir değiştirmek zorunda kalıyorlardı. YÖK’ün yeni kararı ile adaylar, sınavlara istedikleri şehirde katılabilecek.

Sınavlar, üniversiteler arasında değişiklik göstermeyecek. Her aday, aynı sınavı alacak. Sınavın içeriği, YÖK tarafından belirlenecek.