YKS Geç Başvuru Tarihleri ve Ücretleri Açıklandı

Üniversiteye giriş sınavı olan YKS’ye başvuramayan adaylar için geç başvuru fırsatı geldi.

Üniversiteye giriş sınavı olan YKS’ye başvuramayan adaylar için geç başvuru fırsatı geldi. ÖSYM, geç başvuru tarihlerini ve ücretlerini duyurdu. Geç başvuru yapacak adaylar, normal başvuru ücretinin yüzde 50 fazlasını ödeyecek.

Geç Başvuru Ne Zaman Yapılacak?

YKS’ye geç başvuru yapmak isteyen adaylar, 5 Mart 2024 Salı gününden itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından işlem yapabilecek. Geç başvuru süresinin, 7 Mart 2024 Perşembe günü saat 23.59’da sona ereceği ifade edildi.

Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar Olacak?

Geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretinin yüzde 50 fazlası olacak. Buna göre, TYT’ye girecek adaylar 442,5 Lira, AYT’ye girecek adaylar 442,5 Lira, YDT’ye girecek adaylar 442,5 Lira ödeyecek. TYT, AYT ve YDT’nin hepsine girecek adaylar ise 1.327 Lira ödeyecek. Geç başvuru ücretleri, ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalara yatırılacak.

YKS Başvuru Sayısı Rekor Kırdı

YKS’ye bu yıl rekor sayıda aday başvurdu. 26 Şubat 2024 tarihine kadar 3 milyonun üzerinde aday, YKS’ye başvurdu. Geçen yıl yapılan 2023 YKS’ye ise 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu. Geç başvuruların tamamlanmasıyla birlikte, aday sayısının daha da artması bekleniyor.

YKS Ne Zaman Yapılacak?

YKS, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. 8 Haziran Cumartesi günü TYT, 9 Haziran Pazar günü ise AYT ve YDT oturumları gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacağı bilgisi alındı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.