Okul kantinlerinde sağlıklı beslenme

MEB, ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesiyle okul kantinlerinde yeni bir uygulama başlattı.

MEB, ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesiyle okul kantinlerinde yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, kantinlerde haftada bir gün çorba ve meyve satılacak. Bu sayede, öğrencilerin obeziteye karşı korunması ve sağlıklı beslenmesi amaçlanıyor.

Çorba günü ve meyve günü 

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, okul kantinlerine resmi bir yazı göndererek yeni uygulamayı duyurdu. Yazıda, gıda kayıt belgesi olan işletmelerin, haftanın bir günü çorba günü düzenleyebileceği belirtildi. Çorbanın, üretim yerinde tüketilmesi gerektiği de vurgulandı. Ayrıca, kantinlerde meyve satışının da teşvik edileceği ifade edildi.

Öğrencileri motive etmek için afişler 

MEB, proje kapsamında öğrencilerin katılımını artırmak için afişler de tasarladı. Afişlerde, çorba ve meyve tüketiminin faydalarını anlatan sloganlar yer aldı. Afişler, okul kantinlerinde asılacak.

Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, projeyi olumlu bulduklarını söyledi. Şahin, “Obeziteyle mücadele, sağlıklı beslenme için güzel bir adım. Fakat haftada bir gün yetmez. İzin almadan, istediğimiz gün çorba yapalım. Kantinlerde yemek de yapabilecek kapasitedeyiz. Kantinler, öğrencilerin mutfağı olsun. Çorba dışında sulu yemek, pilav, salata gibi yemekler de satmak isteriz” dedi.