Milli Eğitim Bakanlığından Yeni SGK Düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı, stajyer öğrencilerin SGK işlemlerini artık okul müdürlükleri yerine il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, stajyer öğrencilerin SGK işlemlerini artık okul müdürlükleri yerine il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapacağını duyurdu. Bu düzenleme, 01 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

SGK İşlemleri İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Devredildi

Bakanlık, 01 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçici süreli çalışanların (usta öğretici, stajyer öğrenci ve ücretli öğretmenler) SGK Prim işlemlerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, maaş, ücret, ek ders ve SGK prim ödemelerinin zamanında yerine getirilmesinden il milli eğitim müdürlükleri sorumlu olacak.

Bakanlık, okulların maaş, ücret, tazminat ve ek ders gibi özlük haklarına ilişkin tahakkuk işlemlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 28.11.2005 tarihli ve 22055 sayılı yazısı doğrultusunda illerde il milli eğitim müdürlüklerince, ilçelerde ise ilçe milli eğitim müdürlüklerince yerine getirildiğini hatırlattı.

Öğrencilerin SGK İşlemleri ve Ödenekler

Bakanlık, mesleki eğitim/staj yapan öğrencilerin ücretlerinin 01.04-Geçici Süreli Çalışanlar harcama kaleminden, öğrencilerin işletmelerde mesleki eğitim/staj yaptıkları okul ve kurumun bağlı olduğu merkez teşkilatı harcama biriminden talep edileceğini belirtti. Ayrıca, mesleki eğitim/staj yapan öğrencilerin SGK prim giderlerine ilişkin ödeneklerin 02.04-Geçici Süreli Çalışanlar harcama kaleminden, öğrencilerin kayıtlı oldukları okullar tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden talep edileceğini ifade etti.

Bakanlık, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile kendisine tahsis edilen ödeneklerle ilgili bütçe uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, sonuçlandırılması ve il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin maaş, ücret, ek ders ve SGK primi ödenek taleplerinin aksatılmadan karşılanabilmesi için ilgili birimlerce gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.