LGS’ye hazırlanan öğrenciler için son 100 gün önerileri

LGS sınavına girecek öğrenciler için son 100 gün başladı. Bu süreç, sınav başarısı için çok önemli. Peki, öğrenciler bu süreci nasıl değerlendirmeli?

LGS sınavına girecek öğrenciler için son 100 gün başladı. Bu süreç, sınav başarısı için çok önemli. Peki, öğrenciler bu süreci nasıl değerlendirmeli? Rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş, öğrencilere son 100 gün taktiği verdi.

Eksiklerinizi tespit edin ve program yapın

Çağla Akyavaş, öğrencilerin son 100 gün içinde yapması gereken ilk şeyin kendilerini değerlendirerek eksikliklerini tespit etmek olduğunu söyledi. “Öğrenciler, deneme ve test kitaplarının konu listelerini inceleyerek eksik konu ve kaynak bırakmamalı. Bu 100 günü programlı bir şekilde geçirmeliler” dedi.

Denemeleri analiz edin ve netlerinizi arttırın

Akyavaş, öğrencilerin LGS için eylülden beri hazırlandığını ve çok sayıda deneme sınavına girdiğini belirtti. “Öğrenciler, deneme sınavlarını analiz ederek ortalama net sayılarını belirlemeli. Hedefledikleri yüzdelik dilim için kaç net yapmaları gerektiğini internetten araştırmalı. Soru bankası yerine deneme sınavlarına yoğunlaşmalı. Denemelerde yaptıkları hataları soru bankalarından tekrar etmeli. Süreci denemelerle yürütmeli” diye konuştu.

Sıkça çıkan konulara ve katsayısı yüksek derslere öncelik verin

Akyavaş, öğrencilerin bu 100 gün içinde kendilerine uygun bir çalışma planı yapmaları gerektiğini vurguladı. “Öğrenciler farklı durumlarda olabilir. Konuları bitiren, yeni nesil sorularda başarılı olan öğrenciler düzenli tekrar yapmalı. Sınav tipi, çıkmış soruları çözmeli. Birinci dönem konularını unutmamak için tekrar kitabından soru çözmeli. Eksik konuları olan, yeni nesil soru yapamayan öğrenciler ise eksikliklerini kapatmak için kendilerini kampa almalı. Her hatayı doğruya giden bir adım olarak görmeli. Çok fazla konu eksiği olan öğrenciler bile 100 gün içinde ciddi bir çalışmayla başarılı olabilir. Ama sınava yakın zamanda sıkça çıkan konulara ve katsayısı yüksek derslere öncelik vermek akıllıca bir strateji” dedi.

Akyavaş, son üç ay içinde uygulanacak taktiklerin başarıya giden yolda önemli bir adım olduğunu ifade etti.