Konya Öğretmen Akademileri Projesi Başladı

Konya’da eğitim alanında örnek bir proje başlatıldı.

Konya’da eğitim alanında örnek bir proje başlatıldı. Millî Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Konya Öğretmen Akademileri Projesi”nin tanıtımı ve ilk dersi Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Proje Dört Akademiden Oluşuyor

Projenin açılışında konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, projenin amacını ve içeriğini anlattı. Yiğit, projenin öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak için tasarlandığını söyledi. Yiğit, projenin dört akademiden oluştuğunu belirtti. Yiğit, projeye katılımın gönüllülük esasına dayandığını ve öğretmenlerin istedikleri akademiye kaydolabileceklerini ifade etti. Yiğit, projeye destek veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Altay Öğretmenlere Teşekkür Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da projenin önemine vurgu yaptı. Altay, Türkiye’nin ilim ve irfan yurdu olan bir medeniyetin mirasçısı olduğunu ve eğitime her zaman büyük önem verdiğini dile getirdi. Altay, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendirdiğini kaydetti. Altay, “Büyük bir azim ve özveriyle, çocuklarımızın ve gençlerimizin yollarını aydınlatan, onları en güzel şekilde yarınlara hazırlamak için gayret gösteren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Proje Öğretmenlere Rehberlik Edecek

Konya Öğretmen Akademileri Projesi’nin, öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak ve onlara rehberlik edecek bir proje olduğunu belirten Başkan Altay, projenin detaylarını paylaştı. Altay, “Bu projede öğretmenlerimiz; her biri ülke çapında çalışmalara imza atan akademisyen, yazar ve alanında yetkin isimlerle bir araya gelecek. Projeye; Depo No 4, Fuat Sezgin Gençlik Merkezi, İRFA, Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu, Sille, Tantavi Kültür Merkezi ve Taş Bina gibi tarihi ve kültürel öneme sahip merkezlerimiz ev sahipliği yapacak. Haftalık olarak gerçekleşecek akademi eğitimleri, Haziran ayının sonuna kadar devam edecek. Projenin hayata geçmesinde emeği olan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. ‘Konya Öğretmen Akademileri’ projesinin tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.