İZMO ile depreme hazırlık

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem gerçeğini unutmadı. Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için özel bir kitap hazırladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem gerçeğini unutmadı. Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için özel bir kitap hazırladı. Kitabın adı ‘İZMO Deprem Eğitimi Alıyor’. Kitap, çocuklara deprem hakkında bilgi veriyor. Ayrıca deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatıyor.

Kitabın kahramanı İZMO, İzmir’in sembolü saat kulesi. İZMO, çocuklara deprem deneyimlerini nasıl sağlıklı yöneteceklerini öğretiyor. Kitapta, çocukların erken bilinç ve farkındalık kazanması amaçlanıyor. Kitapta, çok yönlü bütünleştirici etkinlikler de yer alıyor.

Kitabın tanıtımı yapıldı

Kitap ile alakalı tanıtım toplantısı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ali Fuat Başgil Toplantı Salonunda yapıldı. 

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, deprem konusunda çocuk odaklı bir eğitim içeriği hazırladıklarını söyledi. Yahşi, depremin, sadece bizi değil, çocukları da ilgilendirdiğini ifade etti ve "çocuklarımızı depremin olumsuz etkilerinden korumak istiyoruz. Bu nedenle, uzmanlar eşliğinde İZMO karakteriyle bir kitap hazırladık. Kitapla, afete hazır bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yazar ekibine eğitim verildi

Kitabın yazımı öncesinde, yazar ekibine deprem farkındalığı eğitimi verildi. Çukur, deprem eğitiminin erken yaşta verilmesinin önemini vurguladı. Çukur, “Çocuklar, depremi doğru anlamalı ve doğru davranmalı. Deprem, fiziksel ve duygusal sağlıklarını etkileyebilir. Bu nedenle, deprem eğitimi, çocukların gelişimine katkı sağlar” dedi.

Kitap, yakında İzmir’deki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine dağıtılacak. Kitap, çocuklara depremle ilgili doğru bilgileri aktaracak. Ayrıca depreme karşı nasıl hazırlıklı olacaklarını öğretecek. Kitap, çocukların depremle barışık yaşamalarına yardımcı olacak.