Eğitimde Yeni Müfredat 2024’te Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredat çalışmalarını tamamladı. Milyonlarca öğrenci ve veli yeni müfredatı merakla bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredat çalışmalarını tamamladı. Milyonlarca öğrenci ve veli yeni müfredatı merakla bekliyor. 

Yeni müfredatın ne zaman açıklanacağı ve ne zaman uygulanacağı belli oldu. Yeni müfredatın özellikleri ve değişiklikleri de ortaya çıktı. İşte yeni müfredat ile ilgili tüm detaylar:

Yeni Müfredat Ne Zaman Açıklanacak?

MEB yeni müfredatı Şubat ayının sonunda kamuoyuyla paylaşacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son yılların en kapsamlı müfredat değişikliğini duyurdu. 

Yeni Müfredat Ne Zaman Değişecek?

MEB yeni müfredatı 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulamaya koyacak. Yeni müfredat sadece okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda başlayacak. Diğer sınıflar mevcut müfredatı takip edecek. Yeni müfredatın içeriği sadeleşecek ama ders saatleri değişmeyecek. 

Yeni Müfredatın Diğer Özellikleri

MEB yeni müfredat ile ilgili diğer önemli açıklamalar da yaptı. Devamsızlık konusunda affın gündemlerinde olmadığını söyleyen Tekin, “Aldığımız tedbirlerle öğrencilerin devamsızlığında ciddi düşüşler gördük. Bu nedenle devamsızlık konusunda ısrarcıyız. Af gündemimize gelmeyecek.” dedi. Norm kadro fazlası olmayacağını da ifade eden Tekin, çalışmaların bu yönde olduğunu kaydetti. Yeni müfredat ile ilgili merak edilen bir diğer konu olan integral konusunda ise henüz net bir bilgi verilmedi. İntegralin yeni müfredatta olup olmayacağı açıklanacak.