Dünya’nın En İyi Üniversiteleri

Dünya çapında eğitim veren üniversiteler, öğrencilere kaliteli eğitim fırsatı sunmaktadır.

Dünya çapında eğitim veren üniversiteler, öğrencilere kaliteli eğitim fırsatı sunmaktadır. Bu üniversiteler, tarihleri, akademik başarıları ve dünya genelinde yaptıkları etkiler ile bilinmektedir. İşte Dünya’nın en iyi üniversiteleri:

Oxford Üniversitesi 

Oxford, dünya genelindeki üniversiteler arasında zirvede yer alıyor. Oxford, uluslararası öğrencilere kapılarını açan bir üniversite olarak, Nobel ödüllü mezunları ve dünya liderleri yetiştiren saygın bir eğitim kurumu olarak bilinmektedir.

Cambridge Üniversitesi 

Cambridge, İngilizce konuşulan ülkelerdeki en eski ikinci üniversite olarak kendini gösteriyor. Cambridge, Silicon Fen projesi ile; bilim, elektronik ve biyoteknoloji alanlarında önemli bir rol oynuyor.

California Institute of Technology (Caltech) 

Caltech, Amerika’nın Pasadena şehrinde bulunuyor ve bilim ile teknolojiye odaklanan bir teknik üniversite. Caltech, NASA’ya ait Jet Propulsion Laboratory’nin yönetimini üstleniyor.

Stanford Üniversitesi Stanford Üniversitesi, Kaliforniya’daki Stanford şehrinde bulunuyor. Stanford, Silikon Vadisi’ne önemli katkılarda bulunan pek çok girişimin ve şirketin doğmasına öncülük ediyor.

ETH Zurich Swiss Federal Institute of Technology 

ETH Zurich, İsviçre’nin Zürih şehrinde 1855 yılında kurulmuş olan bir üniversite. ETH Zurich, Matematik başta olmak üzere pozitif bilimlere verdiği önem ile biliniyor.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) 

MIT, Bilim, Mühendislik ve Ekonomi alanlarında önemli bir etki yaratmış bir üniversite. MIT, nanoteknoloji, sürdürülebilir enerji, çevre, yapay zeka gibi konularda öncü araştırmalara imza atıyor.

Harvard Üniversitesi 

Harvard Üniversitesi, Amerika’nın Boston şehrinde 1636 yılında kurulmuş olan bir üniversite. Harvard, pek çok Amerikan Başkanı, devlet adamı, Nobel ve Pulitzer ödüllü mezunlara sahip.

Princeton Üniversitesi 

Princeton Üniversitesi, 1746 yılında kurulmuş olan bir üniversite. Princeton Üniversitesi, Albert Einstein’ı bünyesinde çalıştırma şansına sahip olmuştur.

Chicago Üniversitesi 

Chicago Üniversitesi, 1890 yılında Rockefeller Ailesi tarafından kurulmuş olan bir üniversite. Chicago Üniversitesi, Nobel Ödülü kazanan akademisyenleri ile biliniyor.