DGS Sonuçları Bekleniyor: Heyecan Dorukta!

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçiş imkanı sunan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geçtiğimiz 30 Haziran'da gerçekleşti.

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçiş imkanı sunan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geçtiğimiz 30 Haziran'da gerçekleşti. 300 bini aşkın adayın beklediği DGS sonuçları için ÖSYM henüz resmi bir tarih paylaşmadı.

Ancak, ÖSYM'nin geçmiş yıllardaki takvimine ve sınav tarihlerine bakıldığında, DGS sonuçlarının Ağustos ayının ilk haftası içinde açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl DGS 16 Temmuz'da yapılmış ve 11 Ağustos'ta sonuçlar açıklanmıştı. Bu sene de benzer bir takvim izlenmesi öngörülüyor.

DGS Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

DGS sonuçları açıklandığı an, ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9708 adresinden öğrenilebilecek. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

DGS Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

ÖSYM, DGS'ye giren adaylar için önemli bir kolaylık sağlayarak, DGS soru ve cevaplarının %10'unu erişime açtı. Adaylar, 30 Haziran 2024 tarihinde saat 13.40'dan itibaren https://www.osym.gov.tr/TR,29463/2024-dgs-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari-yayimlandi-30062024.html adresinden Temel Soru Kitapçığı'nı görüntüleyebilecekler. Bu imkan, 10 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59'a kadar geçerli olacak.