Öğrencilerden depremzedelere ücretsiz eğitim desteği

Türkiye’nin farklı illerindeki 44 üniversitenin öğrencileri, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerdeki öğrencilere, online olarak ücretsiz eğitim desteği sağlıyor.

Türkiye’nin farklı illerindeki 44 üniversitenin öğrencileri, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerdeki öğrencilere, online olarak ücretsiz eğitim desteği sağlıyor. Proje kapsamında, 532 gönüllü üniversite öğrencisi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere birebir ders veriyor. Projenin amacı, deprem bölgesindeki öğrencilerin akademik ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara moral vermek.

Projenin mimarı MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, “DERSDEM BİREBİR” adını verdikleri uzaktan eğitim projesinin 2014 yılından beri devam ettiğini söyledi. Özcan, ABD’de 15 yıl çalıştığı dönemde de benzer bir uygulama yaptığını, Türkiye’ye döndükten sonra da projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

İstanbul’dan Türkiye’ye yayıldı

Özcan, projenin başlangıçta İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütüldüğünü, ancak koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerin bilgisayar ortamına taşındığını ve Türkiye’nin çeşitli illerinden de talep geldiğini ifade etti. Özcan, şöyle devam etti:

“İstanbul, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Mardin, Osmaniye, Aydın ve Edirne olmak üzere 12 ilde, milli eğitim müdürlükleri, valilikler ve MEF Üniversitesi arasında protokol imzaladık ve projeyi yürüttük. Projeye, eğitim fakültesi başta olmak üzere, tıp, mühendislik, hukuk, mimarlık gibi farklı alanlardan öğrenciler katıldı. Talebi karşılamakta zorlandığımız için, diğer üniversitelerden de gönüllü öğrenciler projeye dahil oldu.”

Deprem bölgesine özel ilgi

Özcan, 6 Şubat’taki depremler sonrasında, deprem bölgesindeki öğrencilere özel bir ilgi gösterdiklerini, üniversitenin rektörünün ve kendisinin milli eğitim müdürlerine ve ilçe milli eğitim müdürlerine yazı yazarak projeyi anlattıklarını ve hemen derslere başladıklarını kaydetti.

Özcan, deprem bölgesindeki öğrencilere, 44 üniversiteden 532 gönüllü öğrencinin geçen yıl toplam 4 bin 352 saat ders verdiğini, ayrıca bazı okullara da eğitim materyalleri gönderdiklerini aktardı.