Bakan Tekin’den Yeni Dönem Mesajı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başladığı bugün Ankara’da iki okulu ziyaret etti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başladığı bugün Ankara’da iki okulu ziyaret etti. Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şehit Güner Altınok İlkokulu’nda Bayrak Töreni

Bakan Tekin’in ilk durağı Etimesgut Şehit Güner Altınok İlkokulu oldu. Burada 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapan öğrencilerle bayrak törenine katılan Bakan Tekin, İstiklal Marşı’nı okudu.

Bakan Tekin, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin tatil anılarını dinleyen Bakan Tekin, onlara hediyeler verdi.

Bakan Tekin, okulun Masal Atölyesi’nde de Nasreddin Hoca fıkrası canlandırması yapan öğrencilerin gösterisini izledi. Öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek için öğretmenleriyle yaptığı “soru-cevap” etkinliğine de katılan Bakan Tekin, öğrencilere dersleri nasıl bulduklarını sordu.

Bakan Tekin, öğrencilere şöyle seslendi: “Nasreddin Hoca gibi toplumumuzun değerli simalarını tanıyorsunuz. Toplumsal yaşamımızı öğreniyor ve güzel dersler çıkarıyorsunuz. Derslerinizi böyle eğlenceli ve öğretici yapmanızı istiyoruz.”

Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bir öğrencinin “Dostlarınıza güvenir misiniz?” sorusuna “Evet güvenirim.” diye cevap veren Bakan Tekin, bir başka öğrencinin “Hangi takımı tutuyorsunuz?” sorusuna ise “Beşiktaşlıyım.” dedi.

Bakan Tekin, bir öğrencinin “Siz küçükken çalışkan mıydınız?” sorusuna ise “Evet, çalışkandım.” diye yanıt verdi.

Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Öğrenci ve Öğretmenlerle Buluşma

Bakan Tekin, ikinci dönemin ilk gününde Etimesgut Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti. Burada öğrenci ve öğretmenlerle buluşan Bakan Tekin, okulun atölye ve laboratuvarlarını inceledi.

Bakan Tekin, öğrencilerin yaptığı çalışmaları takdir ederek, mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yaptı. Bakan Tekin, öğrencilere şunları söyledi: “Sizler, ülkemizin geleceğine yön verecek nitelikli insan gücüsünüz. Mesleki ve teknik eğitimle hem kendinizi hem de ülkemizi geliştiriyorsunuz. Sizlere güveniyor ve başarılar diliyorum.”

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadeleri kullandı: “Bugün 81 ilimizde 18 milyon öğrencimiz ve 1 milyon öğretmenimiz yeni döneme ‘merhaba’ dedi. Biz de Etimesgut’ta öğrencilerimiz ve meslektaşlarımızla birlikteydik. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi hayırlı olsun.”