Bakan Tekin’den öğrencilere uzay çağrısı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile ortaklaşa düzenledikleri uzay konulu yarışmalara öğrencileri katılmaya davet etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile ortaklaşa düzenledikleri uzay konulu yarışmalara öğrencileri katılmaya davet etti. Bakan Tekin, uzay araştırmaları ve teknolojilerine ilgi duyan öğrencilerin “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende” ve “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” temalı yarışmalarda yer alabileceklerini söyledi.

Uzay yarışında “Ben de varım” diyenlere ödüller

Bakan Tekin, Türkiye’nin uzayda yaptığı çalışmalara öğrencilerin katkı sağlamasını ve farkındalık yaratmasını amaçladıklarını belirtti. Bu amaçla TUA ile işbirliği içinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlediklerini açıkladı.

Bakan Tekin, “Uzay yarışında, ‘Ben de varım’ diyen tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz. Güçlü işbirliklerinden ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fatih Kacır’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışma başvuruları 12 Şubat’ta sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUA tarafından düzenlenen yarışmaların başvuruları 12 Şubat’ta başladı ve 20 Mart’ta sona erecek. Yarışmalar, astronomi, astrofizik, uzay bilimi gibi alanlarda önemli keşifler ve yeni teknolojiler için öğrencileri teşvik etmeyi hedefliyor.

Yarışmaların sonuçları 23 Nisan haftasında TUA’da yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara tablet, üçüncü olanlara akıllı saat verilecek. Mansiyon ödülü olarak ise kablosuz kulaklık dağıtılacak.