Bakan Tekin’den müfredat ve deprem açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara’daki öğretmenlerle buluştu. Müfredat değişikliği ve deprem bölgesindeki eğitim faaliyetleri hakkında konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara’daki öğretmenlerle buluştu. Müfredat değişikliği ve deprem bölgesindeki eğitim faaliyetleri hakkında konuştu.

Müfredat değişikliği yakında duyurulacak

Bakan Tekin, müfredat değişikliği çalışmalarının tamamlandığını söyledi. “Müfredat, canlı ve dinamik olmalı. Dünya değişiyor, gelişmeler oluyor. Biz de buna uygun bir eğitim sistemi kurmalıyız. Bu sistem, bizim değerlerimizle ve referanslarımızla uyumlu olacak. Ana paradigmasını da biz belirleyeceğiz. Çalışmalarımızı bitirdik, inşallah yakında kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Deprem bölgesinde eğitim seferberliği

Bakan Tekin, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde hayatını kaybedenlere rahmet diledi. “Asrın felaketinde öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Tekin, deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yürütmek için seferber olduklarını belirtti. “Bakanlık olarak depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Arama kurtarma, bakım onarım, okulların hazırlanması, psikososyal destek, üretim, taşımalı eğitim, barınma beslenme, kırtasiye dağıtımı, LGS ve YKS kursları, halk eğitim kursları, öğretmenlere hizmet içi faaliyetler, Bakanlık Arama Kurtarma Birimi ekipleri… Bunların hepsi gece gündüz demeden çalışıyor. Bu çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, Bakanlık politikalarının uygulanması için öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarıyla istişare ettiklerini vurguladı. “Bu sayede birçok projeyi hayata geçirdik. Öğretmenlerimizin görüşleri bizim için çok önemli. Onlarla her zaman iletişim halindeyiz” dedi.