AUZEF Bütünleme Sınavı Geri Sayımı: 10-11 Şubat'ta Sınav Var!

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 2023-2024 akademik yılı güz dönemi bütünleme sınavı için geri sayım sona erdi.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, bütünleme sınavlarına hazırlanıyor. Sınav tarihleri ve giriş belgeleri belli oldu.

Sınav Tarihleri ve Giriş Belgeleri

AUZEF, 2023-2024 akademik yılı güz dönemi bütünleme sınavlarını 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde yapacak. Sınavlar, 81 il ve KKTC’deki sınav merkezlerinde olacak. Sınavlar, Cumartesi ve Pazar günleri iki oturum halinde yapılacak. Sabah oturumları saat 09.30’da, öğleden sonra oturumları saat 14.00’de başlayacak.

Öğrenciler, sınav giriş belgelerini AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden alabilecek. Sınav giriş belgeleri, sınavdan önce yayımlandı.

Sınavların Değerlendirilmesi

AUZEF, açıköğretim ve uzaktan öğretim programları için farklı değerlendirme kriterleri uyguluyor. Açıköğretim programlarında, her dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürüyor. (Her yanlış cevap için toplam puandan 1,25 puan düşülüyor.) Uzaktan öğretim programlarında ise bu kural geçerli değil.

Ara/vize sınav sonuçları, başarı notuna %30 etki ediyor. Bitirme/bütünleme sınav sonuçları ise %70 etki ediyor. Öğrenciler, harf notlarıyla dersten geçemeyenler bütünleme sınavlarına girebiliyor.