AÖL öğrencileri için sınav heyecanı yaklaşıyor

MEB’in açıkladığı 2023-24 sınav takvimine göre, AÖL 2. dönem sınavları Mart ayında yapılacak.

MEB’in açıkladığı 2023-24 sınav takvimine göre, AÖL 2. dönem sınavları Mart ayında yapılacak. AÖL sınavlarına girecek öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini tamamladılar. AÖL sınavlarının nasıl olacağı ve ne zaman başlayacağı ise öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında.

Önümüzdeki dönem eğitimlerine devam edebilmek için MEB Açık Lise'de eğitimlerine devam eden on binlerce öğrenci kayıt yenileme işlemlerini tamamladı. MEB'in 2023-24 sınav takvimini açıklamasının ardından açık lise öğrencilerinin merak ettiği AÖL sınav tarihleri de belli oldu. AÖL ikinci dönem sınavları ne zaman yapılacak? Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem sınav takvimi bu şekildedir.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ikinci dönem kayıt işlemlerini tamamladık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) AÖL 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ardından şimdi de sınav takvimi merak ediliyor. İşte 2024 yılı MEB takvimi.

AÖL 2. Dönem Sınav Tarihleri

MEB, AÖL 2. dönem sınavlarının 16-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. AÖL sınavları, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrencileri için aynı tarihlerde yapılacak. AÖL sınavları, online (çevrim içi) olarak uygulanacak. Öğrenciler, sınavlara kendi bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından katılabilecekler.

AÖL Sınavlarının Formatı

AÖL sınavları, her bir ders için 20 soruluk çoktan seçmeli testler şeklinde olacak. Testlerde 4 (dört) seçenek bulunacak. Öğrenciler, her bir test için 25 dakika süre alacaklar. Testler, öğrencilerin seçtikleri derslere göre farklılık gösterecek. Öğrenciler, sınavlarda başarılı olmak için en az yüzde 50 puan almaları gerekecek.