AÖL Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri ve yeni kayıt yaptırmak isteyenler, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için kayıt tarihlerini merakla bekliyor.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri ve yeni kayıt yaptırmak isteyenler, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için kayıt tarihlerini merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, geçmiş yıllardaki uygulamalar ve mevcut durum göz önüne alındığında bazı tahminler yapılabilir.

AÖL Kayıtları İçin Tahmini Tarih

Geçtiğimiz yıllarda AÖL kayıtları genellikle Eylül ayının ikinci haftasında başlamıştır. Bu yıl da benzer bir takvimin uygulanması bekleniyor. Yani, AÖL'e yeni kayıt yaptıracak veya kayıt yenileyecek öğrencilerin, Eylül ayının ortalarından itibaren başvurularını yapmaya başlayabilecekleri öngörülüyor.

AÖL Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

AÖL kayıt işlemleri genellikle online olarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Ancak, e-Okul sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin halk eğitim merkezlerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

  • e-Okul'da Kaydı Bulunanlar: Bu öğrenciler, belirlenen tarihler arasında e-Okul sistemi üzerinden kayıt yenileme işlemlerini kolayca yapabilirler.
  • e-Okul'da Kaydı Bulunmayanlar:
    • Halk Eğitimi Merkezlerine Başvuru: İlk defa kayıt yaptıracak öğrenciler, oturum yerlerine göre belirlenen halk eğitim merkezlerine başvurarak kayıt işlemlerini başlatabilirler.
    • Örgün Eğitimden Geçiş: Örgün eğitimden açık öğretime geçmek isteyen öğrenciler, kayıtlı bulundukları okulun bağlı olduğu il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.