AÖL 2. dönem sınavları ne zaman?

Açıköğretim Lisesi öğrencileri, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2. dönem sınavları için geri sayıma başladı.

Açıköğretim Lisesi öğrencileri, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2. dönem sınavları için geri sayıma başladı. 

Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin, sınav giriş belgelerini internetten indirmeleri ve sınav yerlerini öğrenmeleri gerekiyor. İşte AÖL 2. dönem sınavlarıyla ilgili merak edilenler…

AÖL 2. dönem sınav takvimi nasıl?

AÖL 2. dönem sınavları, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınavlar, yüz yüze ve okul ortamında uygulanacak. Sınavlarda, öğrencilerin seçtikleri derslerden sorumlu olacakları belirtildi. Sınavlarda, her ders için 20 soru sorulacak ve her sorunun süresi 45 saniye olacak. Sınavların oturum saatleri şöyle:

16 Mart 2024 Cumartesi

  • oturum: 09.30-11.10
  • oturum: 14.00-15.40

17 Mart 2024 Pazar

  • oturum: 09.30-11.10

AÖL sınav giriş belgesi nereden alınır?

AÖL 2. dönem sınavlarına katılmak isteyen öğrencilerin, sınav giriş belgelerini Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sisteminden (AÖL-BİS) indirmeleri gerekiyor. Sınav giriş belgesi, öğrencilerin sınav yerlerini, sınav saatlerini ve sınava girecekleri dersleri gösteriyor. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile AÖL-BİS’e giriş yaparak alabilecekler. Sınav giriş belgelerinin, 10 Mart 2024 tarihine kadar AÖL-BİS’te yayımlanması planlanıyor.

Öğrencilrin, sınav giriş belgelerini mutlaka yanlarında bulundurmaları ve sınav yerlerine zamanında gitmeleri önem taşıyor. Ayrıca, öğrencilerin sınavlara gelirken nüfus cüzdanı veya pasaport gibi resmi kimlik belgelerini de yanlarında getirmeleri gerekiyor. Sınavlarda, öğrencilerin kalem, silgi, kalemtıraş gibi araçları kullanmalarına izin verilmeyecek. Sınavlarda, optik form ve kalem dağıtılacak. Sınavlarda, cep telefonu, hesap makinesi, saat, kolye, küpe, yüzük gibi eşyaları bulundurmanın yasak olduğu hatırlatıldı. Sınavlarda, öğrencilerin kurallara uymaları ve görevlilerin uyarılarını dikkate almaları istendi. Sınavlarda başarılı olmak isteyen öğrencilerin, derslerini iyi çalışmaları ve sınavlara hazırlıklı gelmeleri tavsiye edildi.