Ana Sınıfı, İlkokul ve Ortaokul Kayıtları Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitim görecek ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kayıtlarını adrese dayalı olarak tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitim görecek ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kayıtlarını adrese dayalı olarak tamamladı. 

Bu sayede veliler, e-Devlet Kapısı ve e-Okul sistemleri üzerinden çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini kolayca öğrenebilecekler.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Nedir?

MEB tarafından hayata geçirilen adrese dayalı kayıt sistemi ile anaokulu, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrenciler, herhangi bir başvuru yapmaksızın MERNİS adres bilgileri esas alınarak otomatik olarak kayıt altına alındı. Bu sayede velilerin kayıt işlemleri için okula gitmesine gerek kalmadı ve kayıt süreçleri oldukça kolaylaştırılmış oldu.

Çocuğum Hangi Okulda Eğitim Görecek?

Veliler, e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" hizmetini kullanarak çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenebilecekler. Ayrıca e-Okul sistemine (http://e-okul.meb.gov.tr/) T.C. kimlik numaralarını girerek de bu bilgiyi edinebilirler.

Kayıt İşlemleri Ne Zaman Tamamlanacak?

İlkokul birinci sınıf kayıtları tamamlanırken, şube ve sınıf öğretmenlerinin belirlenmesi işlemi ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek. Ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrenciler için de şube belirleme işlemleri yine ağustos ayının son haftasında yapılacak.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlıyor?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Veliler, bu tarihe kadar çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenip gerekli hazırlıkları yapabilecekler.