Açık uçlu sorularla sınav heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart’ta yapılacak ortak sınavlarda çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu ve kısa cevaplı sorular da soracak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart’ta yapılacak ortak sınavlarda çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu ve kısa cevaplı sorular da soracak. Bu, ülke genelinde ilk kez uygulanacak bir yöntem.

Öğrenciler kendi cümleleriyle yazacak

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, ikinci dönemin ilk yazılılara ilişkin açıklama yaptı. Bülbül, öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatı bütünleştirmek ve uygulamada birlik sağlamak için açık uçlu soru sistemine geçtiklerini söyledi. Buna göre, ortaokul ve liselerde öğretmenlerin hazırladığı tüm sınavlarda sorular açık uçlu ya da kısa cevaplı olacak. Öğrenciler, cevaplarını kendi cümleleriyle yazacak.

Ülke genelinde ortak sınavlar hangi derslerde?

Bülbül, ülke genelinde ortak sınavlarla, bakanlık tarafından belirlenen derslerden birinin yazılısının bakanlıkça yapılacağını ifade etti. Bu dönem için ülke genelinde ortak sınav yapılacak dersler şöyle:

  • 6’ncı sınıf Türkçe ve matematik
  • 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik

Bu derslerin ikinci dönem birinci yazılıları 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. 26 Mart’ta 6’ncı sınıf Türkçe ve 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı, 27 Mart’ta ise 6’ncı sınıf matematik ve 9’uncu sınıf matematik derslerinden sınav yapılacak.

Sorular nasıl olacak?

Bülbül, ülke geneli ortak sınavlarda ilk dönemde çoktan seçmeli soruların kullanıldığını hatırlattı. İkinci dönemde ise açık uçlu ve kısa cevaplı soruların sorulacağını duyurdu. Buna göre, 6’ncı sınıf Türkçe dersinde hem çoktan seçmeli hem de açık uçlu ve kısa cevaplı sorular yer alacak. Diğer derslerde ise sadece açık uçlu ve kısa cevaplı sorular olacak.