2024 Öğretmen Atama Takvimi Bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılında yapılacak öğretmen atamaları için takvim açıklayacak. Öğretmen adayları, branş dağılımı ve kadro sayısını merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılında yapılacak öğretmen atamaları için takvim açıklayacak. Öğretmen adayları, branş dağılımı ve kadro sayısını merak ediyor.

Bakan Tekin: “Kabine Toplantısı’nda Gündeme Gelir”

Öğretmen atamaları hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabine toplantısının önemine dikkat çekti. Tekin, şunları söyledi:

“2023 KPSS puanıyla öğretmen ataması yapacağız. Önümüzdeki günlerde kadro sayısını öğreneceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı bize bu sayıyı verecek. Alacağımız sayı ne kadar yüksek olursa olsun, atanacak kamu personelinin çoğu öğretmen olacak. Ama sayıyı şimdilik bilmiyoruz. Önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu konu gündeme gelecek. Sonra da bize verilen sayıya göre, branş bazlı dağılımı yapacağız.”

2024 Yılında Kaç Öğretmen Atanacak?

2024 yılında öğretmen ataması bekleyen binlerce aday, takvimin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Geçen mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu yılın atama sayısı ise henüz belli değil.

Öğretmen atama takvimi, personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Adaylar, bu siteden branş dağılımı ve atama tarihlerini öğrenebilecek.

Öğretmen atamaları, eğitim kalitesini artırmak ve öğretmen açığını kapatmak için önemli bir adım. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen adaylarının beklentilerini karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.