2024 AÖL 2. dönem sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için heyecanlı bekleyiş sona eriyor

Açıköğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılı AÖL 2. dönem sınav giriş yerlerini ve sınav tarihlerini duyurdu. İşte, AÖL öğrencilerinin merakla beklediği sınav giriş belgesi alma süreci ve sınav takvimi hakkında detaylar.

Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

MEB’in yaptığı açıklamaya göre, AÖL öğrencileri 11 Mart 2024 tarihinden itibaren, öğrenci veya T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile AÖL’nin resmi web sitesi üzerinden sınav giriş belgelerine erişebilecekler. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sınav yerlerini ve sınav saatlerini içerecek şekilde hazırlandı. AÖL öğrencileri, belgelerini AÖL öğrenci giriş sayfasından alabilirler. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri için ise AİONET öğrenci giriş sayfası kullanılacak.

Sınav Takvimi

2024 yılı AÖL 2. dönem sınavları, üç oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturum 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile sabah 10.00’da başlayacak. Aynı günün öğleden sonra 14.00’te ikinci oturum yapılacak. Sınavın son oturumu ise 17 Mart 2024 Pazar günü yine sabah 10.00’da öğrencileri bekliyor olacak.

AÖL sınavlarına katılacak öğrencilerin sınav giriş belgelerini sınavdan önce mutlaka çıktı alarak yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav yerleri ve saatleri konusunda son dakika değişiklikleri olabileceği için öğrencilerin sınavdan bir gün önce tekrar kontrol etmeleri önem taşıyor.

AÖL sınavları, öğrencilerin açık lise eğitimlerini başarıyla tamamlamaları için büyük bir fırsat. Bu nedenle, sınavlara iyi hazırlanmak ve belirlenen tarih ve saatlerde sınav yerlerinde hazır bulunmak büyük önem taşıyor. Herkese başarılar dileriz.