1. Sınıf Şube Kura Sonuçları Açıklandı mı?

Yeni eğitim öğretim yılının heyecanı yaşayan veliler, çocuklarının hangi sınıfa yerleştirildiğini merakla bekliyor.

Yeni eğitim öğretim yılının heyecanı yaşayan veliler, çocuklarının hangi sınıfa yerleştirildiğini merakla bekliyor. Özellikle ilkokula başlayan öğrencilerin velileri, "1. sınıf şube sorgulama ekranı açıldı mı?" sorusuna yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez tüm okullarda şube belirleme işlemini e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Şube Kura Çekimi Süreci

MEB'in açıklamasına göre, ilkokul 1. ve 5. sınıfların şube belirleme kura çekimi, 28 Ağustos Çarşamba günü başladı ve 30 Ağustos'a kadar devam edecek. Bu süreçte, öğrencilerin hangi şubeye yerleştirileceği ve öğretmenlerinin kim olacağı belirleniyor. Veliler, çocuklarının şube bilgilerine e-Okul sistemi üzerinden ulaşabilecek.

E-Okul Sisteminde Şube Sorgulama

E-Okul sistemi, velilerin çocuklarının eğitim hayatıyla ilgili tüm bilgilere ulaşabileceği merkezi bir platformdur. Şube belirleme kurası sonuçlarının ardından, veliler e-Okul sistemine giriş yaparak çocuklarının hangi şubeye yerleştirildiğini öğrenebilecekler. Sistemde ayrıca, öğrencinin öğretmeni, ders programı ve diğer önemli bilgiler de yer alacak.

Şube Değişikliği İmkanı

MEB, şube değişikliği konusunda da bazı düzenlemeler yapmıştır. Buna göre, veliler çocuklarının şubesini değiştirmek istemeleri durumunda, okul yönetimine yazılı olarak başvurabilecekler. Ancak şube değişikliği, rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu doğrultusunda ve okul yönetiminin onayıyla mümkün olacak. Şube değişikliği talebi, ders yılı içerisinde sadece bir kez yapılabilecek.